Zwolle

Zwolse Schoolzwemkampioenschap wordt steeds groter

Het Zwolse Schoolzwemkampioenschap behoort tot één van de grootste schoolzwem-evenementen van het land. De zwemwedstrijden zijn woensdag van start gegaan. Er doen zo veel kinderen mee dat het evenement verdeeld is over twee dagen.
Het gaat om een recordaantal van 288 kinderen van verschillende basisscholen in Zwolle. Ze strijden tegen elkaar in Zwembad de Vrolijkheid. Er doen in totaal 48 teams mee en elk team telt 6 kinderen.

Maximum

Het evenement zit op dit moment aan z'n maximum aantal deelnemers. Op sommige scholen moest er geloot worden om de deelname. Daardoor konden niet alle kinderen meedoen. 

Populair

Het Zwolse schoolzwemkampioenschap wordt georganiseerd door Sportservice Zwolle in samenwerking met een aantal basisscholen. Dat het evenement zo populair is komt omdat kinderen steeds meer van zwemmen houden. Steeds meer kinderen zitten ook op zwemles of op een zwemclub. De faciliteiten om te zwemmen zijn goed en de clubs worden ook steeds beter. 

Kampioen

Volgende week woensdag is de slotdag van de zwemwedstrijden. Dan weten we welke school zich schoolzwemkampioen van Zwolle mag noemen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.