zonnepark

Alle bezwaren tegen Zonnepark Goor afgewezen door Raad van State

Zonnepanelen
Zonnepanelen © RTV Oost
De aanleg van het omstreden Zonnepark Waterlanden aan de Van Heeckerenweg bij Goor is goedgekeurd. De Raad van State verwierp vandaag alle bezwaren die omwonenden hadden ingediend.
Exploitant Solarfields kan met de aanleg van het grootschalige project van zonnepanelen beginnen op een terrein van negen hectare groot. 
Volgens de Raad van State snijdt het bezwaar van omwonenden tegen aantasting van het landschap geen hout. De ruim twee meter hoge opstellingen met zonnepanelen worden omzoomd met groen en daarmee ingepast in het landschap.

Behoefte aan schone energie

De Raad constateert ook dat er behoefte is aan een zonnepark in Goor. In 2015 heeft het gemeentebestuur van Hof van Twente het beleid gemaakt om in de toekomst alleen maar schone energie te gebruiken. Daarvan moet een kwart worden opgebracht door zonneparken en daarvoor is 40 hectare grond nodig.
Energie van zonnepanelen op daken is volgens de gemeente minder zeker, omdat dit afhankelijk is van medewerking van huiseigenaren. Alternatieve locaties voor het Zonnepark Waterlanden zijn volgens de Raad niet voorhanden. 

Verontreinigde grond

De omwonenden wezen op het terrein van Eternit en bedrijventerrein Zenkeldamshoek. Maar de bodem van het Eternit-terrein is verontreinigd en de eigenaar wil niet meewerken aan een zonnepark. Bedrijventerrein Zenkeldamshoek is volgens de gemeente bedoeld om bedrijven te vestigen en niet zonneparken. De Raad is het daarmee eens.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.