E-health

E-health is doorgedrongen tot in de Overijsselse huiskamers

E-health, ook wel zorg op afstand of digitale zorg genoemd, is definitief doorgedrongen tot in de Overijsselse huiskamers. E-health klinkt moeilijk, maar dat hoeft het beslist niet te zijn. Stel: je hebt last van een wondje dat maar niet geneest. Dan kun je daarmee naar de huisarts. Maar je kunt ook een foto van het wondje maken en deze whatsappen naar een dermatoloog. Kies je voor de foto, dan ben je al bezig met e-health.
In Zwolle zit het Health Innovation Park. Hier helpen ze ondernemers, zorgprofessionals, zorgbedrijven en zorginstellingen met innovatie in de provincie Overijssel. Eén van de doelen van het Health Innovation Park is om innovatie en groei te stimuleren.

E-health? Wat is dat?

Hoewel e-health al enkele jaren bestaat, weten veel mensen niet wat is. Directeur Kim Peters van het Health Innovation Park legt het uit in de video hieronder.
Wat is e-health?

Personeelstekort

'De zorg' staat tegenwoordig bijna synoniem aan personeelstekort. En dat tekort aan goed geschoold en gemotiveerd personeel loopt de komende jaren alleen maar op. E-health kan er aan bijdragen dat de zorgverlening op een kwalitatief hoog niveau blijft, vindt ook Peters.
E-health als middel tegen personeelstekort

Elk jaar meer aandacht

Deze week is het de week van e-health. Directeur Peters ziet dat de aandacht voor deze week elk jaar toeneemt.
Aandacht voor week van de e-health neemt elk jaar toe

Robots

Veel mensen vrezen dat mensen straks overbodig zijn geworden en dat robots al het werk hebben overgenomen. Deze vrees heeft Peters niet wat e-health betreft.
Zorgverleners blijven altijd nodig, hoeveel e-health er ook bijkomt

Miljoenen euro's

De overheid stimuleert e-health toepassingen. Den Haag stelt vele miljoenen beschikbaar voor de ontwikkelingen van nog meer digitale zorg. Directeur Kim Peters legt in de onderstaande video uit waarom het Rijk dit doet.
Het Rijk stimuleert de ontwikkeling van e-health met vele miljoenen

E-health week

Van 21 tot en met 26 januari is het de week van de e-health. Er zijn in heel Overijssel allerlei activiteiten om e-health bekend te maken en uit te leggen wat het zoal kan inhouden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.