FC Twente geeft twee keer voorsprong weg tegen Willem II en ligt uit de beker

FC Twente is vanavond als laatste Overijsselse club uitgeschakeld in de KNVB Beker. In de kwartfinales kwam het tegen Willem II twee keer op voorsprong, maar twee keer werd het gelijk en kort voor het einde pakte de Tilburgse ploeg ook nog de winst.
Al in de derde minuut was Twente dicht bij de openingstreffer, maar een vrije trap ging via een Willem II-hoofd maar net naast. Na een klein kwartier had Drommel moeite met een inzet van Özbiliz, maar wist de bal langs de goede kant van de paal te werken. Na een kwart wedstrijd moest Hölscher, die de geblesseerde Zekhnini verving, er zelf geblesseerd af. Laukart was zijn vervanger.

Weinig kansen

Op voetbalgebied gebeurde er in het vervolg van de eerste helft weinig. Willem II kreeg steeds meer balbezit, maar grote kansen kreeg het niet. Kort voor rust probeerde Vrousai het, zijn inzet ging naast. Twente zette er, behalve een gevaarlijke voorzet van González, weinig tegenover en dus was 0-0 een logische ruststand.

Voorsprong Twente

De eerste inzet van de tweede helft kwam van Brama, maar ging over. Het was wel de thuisploeg die op voorsprong kwam. Cantalapiedra schoot een vrije trap richting doel en zag niemand zijn inzet raken: 1-0.

Twee doelpunten in twee minuten

Na een uur ging het ineens snel. Willem II kwam op gelijke hoogte doordat González de bal achter Drommel gleed en in de eerste aanval aan de andere kant was het alweer 2-1. Opnieuw scoorde Cantalapiedra. Hij kwam van rechts naar binnen en schoot hard raak.

Tweede gelijkmaker

Een kwartier voor het einde werd het voor de tweede keer gelijk. Pavlidis tikte de 2-2 binnen. Kort voor het einde kwam er zelfs de zege voor de Tilburgers. Invaller Kristinsson zorgde voor de 2-3 en daarmee de uitschakeling voor Twente. Die ploeg was kort voor het einde nog dichtbij, maar niemand liep tegen een voorzet van Espinosa aan. Kort daarna was het klaar.

FC Twente - Willem II 2-3

1-0 Cantalapiedra (54)
1-1 Gonzalez (62/eigen doelpunt)
2-1 Cantalapiedra (63)
2-2 Pavlidis (76)
2-3 Kristinsson (87)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Nacho, Llonch, Heerkens
FC Twente: Drommel; Nacho, González, Bijen, Ricardinho; Brama, Espinosa, Smith; Cantalapiedra, Oosterwijk (Boere/81), Hölscher (Laukart/25).
Willem II: Wellenreuther; Lewis, Meissner (Kristinsson/74), Heerkens, Dankerlui; Tapia, Crowley, Llonch; Özbiliz (Anita/75), Pavlidis, Vrousai.
Bekijk hier de uitslagen en het programma in de kwartfinales en hier de statistieken van FC Twente na het duel van vanavond.