nieuws

Politie toont beelden van verdachte van steekpartij in Zwolle

Steekpartij Zwolle
Steekpartij Zwolle © RTV Oost/ Onder de Loep
De politie heeft beelden vrijgegeven van een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij in de wijk Dieze Oost in Zwolle. De man is gefilmd vlakbij supermarkt Jumbo aan de Hogenkampspassage. Volgens de politie loopt de man er met een mes naar twee andere mannen toe. 
Op de beelden, die zijn gemaakt op woensdagmiddag 17 oktober, is te zien dat de man over de Radewijnstraat loopt. Hij loopt door naar een steegje achter een rij woningen. Buiten het zicht van de camera haalt hij daar het mes tevoorschijn en bedreigt daarmee een man van 19. Tijdens de worsteling die ontstaat is de 19-jarige gestoken met het mes, onder meer in zijn hand. 

'Man met mes wilde geld'

"Wat de aanleiding hiervoor is geweest is voor ons erg onduidelijk", vertelt politiewoordvoerder Sigrid Passchier. "Het 19-jarige slachtoffer kende hem niet. De man met het mes riep dat hij geld wilde. Maar dat had de 19-jarige man helemaal niet. Het slachtoffers is uiteindelijk kunnen vluchten. Hij is meteen naar het ziekenhuis gegaan om zijn wonden te laten hechten." 
Tekst gaat verder onder de video
"Wij willen graag weten wie de man op de beelden is", zegt Passchier. "Het gaat vermoedelijk om een lichtgetinte man van tussen de 19 en 25 jaar oud." 

Tips?

Herken je de man? Bel de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Je mag de politie Zwolle ook een privébericht sturen op Facebook met je informatie. Liever volledig anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of gebruik het tipformulier
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.