ramkraak

Verdachte aangehouden voor ramkraak bij supermarkt Ter Huurne in Buurse

De politie heeft iemand aangehouden voor de ramkraak bij supermarkt Ter Huurne in Buurse. Afgelopen weekend reed een man met een auto door de toegangsdeur van de winkel vlakbij de Duitse grens. Ook de gebruikte grijze bestelauto is gevonden. De buit, een grote partij sigaretten, is nog zoek.
De man handelde volgens de politie erg knullig. "Na de ramkraak reed hij bijna de wasbox in", zegt Sigrid Passchier van de politie. 
De man knalde uiteindelijk over een hoge stoeprand om weg te komen. Ook voor de ramkraak waren zijn rijkunsten niet van hoog niveau. "Hij is met de grijze bestelauto eerst tegen een paal aangereden en toen moest hij meerdere keren met de auto op en neer rijden voordat hij eindelijk recht voor de ingang stond", vertelt Passchier. 

Veel schade

De schade die hij vervolgens aanricht is groot. Met de achterkant van de bestelauto ramt hij de toegangsdeur. Hij steelt een grote partij sigaretten met een waarde van vele duizenden euro's. De schade aan de winkel loopt ook in de tienduizenden euro's. De toegangsdeuren zijn volledig vernield en de ingang is ontzet. Omdat de winkel zondag weer open moest is de ingang provisorisch hersteld. 
Tekst gaat verder onder de video
De ramkraak vond plaats in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 januari, rond tien over twee. De man is met de gehavende bestelbus vertrokken in de richting van Haaksbergen. De politie zoekt nog getuigen van de ramkraak. "En hopelijk weet iemand waar die gestolen sigaretten zijn gebleven", besluit Passchier. 

Tips?

Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer) of gebruik het tipformulier. Tippen via Facebook mag ook. Stuur de politie Haaksbergen dan een privébericht. Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.