nieuws

Burgemeester Raalte wil kentekencamera’s op de N35

Burgemeester Raalte wil kentekencamera's langs N35
Burgemeester Raalte wil kentekencamera's langs N35 © ANP / Robin Utrecht
Burgemeester Martijn Dadema van Raalte wil dat er kentekencamera’s langs de N35 geplaatst worden. De burgervader vermoedt dat de weg veel door criminelen wordt gebruikt om zich ongeregistreerd te verplaatsen.
De kentekencamera’s, ook wel ANPR genoemd, hangen al op veel snelwegen. De camera’s registreren of auto’s passeren die op naam staan van mensen die gezocht worden door de politie, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

'Criminelen kiezen andere route'
Dadema wil de camera’s graag bij de N35 hebben, omdat hij vermoedt dat criminelen zich niet langer via snelwegen verplaatsen, maar via N-wegen. Zo proberen ze volgens hem de ANPR te omzeilen.

“Het zou goed kunnen dat criminelen nu andere routes kiezen", aldus Dadema. “Kijk bijvoorbeeld naar een aantal auto-inbraken in Raalte-Noord. De N35 biedt de daders vervolgens een gemakkelijke vluchtroute.”

Pakkans groter

Omdat kentekencamera’s gekoppeld zijn aan de datebase van het Openbaar Ministerie en de politie, wordt de kans dat daders gepakt groter.

Overigens benadrukt Dadema dat Raalte, ondanks zijn wens om camera’s te plaatsen, geen onveilige gemeente is. “Ik wil mensen niet onnodig bang maken, het is hier hartstikke veilig.”
Het besluit of er daadwerkelijk kentekencamera’s langs de N35 geplaatst worden, is overigens niet aan de burgervader. Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie moeten hier mee instemmen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.