nieuws

Kwartetten om het belang van ons handschrift onder de aandacht te brengen

Leerlingen van De Wegwijzer in Nieuwleusen zijn aan het kwartetten met een speciaal kaartspel over 'ons' handschrift. Om het belang van schrijven (met de hand) onder de aandacht te brengen heeft het Platform Handschriftontwikkeling een spel ontwikkeld met onderwerpen die met schrijven te maken hebben.
In deze digitale tijd schrijven kinderen vaak alleen nog op school met een pen. Thuis is het vaker de computer of telefoon waarmee ze mailen of berichten sturen. Omdat zelf schrijven zo belangrijk is, probeert het Platform Handschriftontwikkeling elk jaar iets bijzonders te verzinnen.

Ontwikkeling hersenen

"Door te schrijven met de hand gebruik je zowel je linker als je rechter hersenhelft. Je maakt als het ware nieuwe verbindingen, vooral voor kinderen is het belangrijk om dit te stimuleren. En het handschrift is persoonlijk, iedereen heeft zijn eigen schrift en daar druk je jezelf mee uit", zegt Aartje Schoemaker van het platform Handschriftontwikkeling. Ze speelde al langer met het idee voor een kwartet.
"Het is leuk om spelenderwijs kinderen kennis te laten maken met het handschrift. Met de verschillende schrijfstijlen van vroeger en nu. Ik merk dat ze het leuk vinden om te doen."
tekst gaat verder onder foto
De kaarten in het kwartetspel
De kaarten in het kwartetspel © RTV Oost/ Chantal Everaardt

Kwartet!

Lize, Tom, Julian en Marit uit groep zes van basisschool De Wegwijzer hebben bijna een uur het kwartetspel gespeeld. "Het is een leuk spel en je leert toch meer over schrijven dan ik dacht. Heel veel dingen wist ik niet en nu wel."
Zelf schrijven de kinderen thuis bijna niet meer. "Nee meestal alleen op school, omdat dat moet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.