Go Ahead Eagles zonder Verheydt naar Cambuur

Go Ahead Eagles moet het vrijdag in de uitwedstrijd tegen Cambuur stellen zonder Thomas Verheydt. De spits, die vorige week nog matchwinner was in het duel met Almere City, is geblesseerd aan zijn hak.

Verder is Giovanni Buttner niet inzetbaar; de vleugelaanvaller heeft een enkelblessure. Sjoerd Overgoor is deze week vader geworden van een dochter en ontbreekt eveneens in de wedstrijdselectie. Gino Bosz keert terug na een schorsing.

Go Ahead Eagles is de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie met vier punten achterstand op koploper Den Bosch. Cambuur is de nummer negen en verloor eerder dit seizoen met 2-0 in de Adelaarshorst, door twee goals in de slotfase.

"We hadden die wedstrijd al wel wat eerder in het slot kunnen gooien, maar in de eindfase sloegen we toch op een goede manier toe", weet trainer John Stegeman. "Het ging wel moeizaam, omdat Cambuur in die wedstrijd liet zien dat het een goede ploeg is. Ze stonden toen heel goed gegroepeerd te verdedigen. Ik verwacht nu dat ze iets verder naar voren zullen voetballen, waardoor er uiteindelijk wel meer ruimtes gaan ontstaan. Maar er zullen ook fases zijn dat we iets meer onder druk komen."

De transfermarkt is nog een week open, maar Stegeman stelt dat Go Ahead Eagles geen spelers meer gaat halen: "Of er moeten nog heel veel spelers weggaan, dan is er misschien nog wat mogelijk. Maar we hebben op dit moment gewoon geen eurocent in kas en ik ben op korte termijn ook niet op zoek naar versterkingen. "

De wedstrijd in Leeuwarden is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen via De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Go Ahead Eagles Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: