Zwolle

Records sneuvelen in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle

De eerste records tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen zwemmen in Zwolle zijn gisteren gebroken in de categorie landstitels. "Vandaag en zeker aankomend weekend verwacht ik dat Europese en Wereldrecords gaan sneuvelen", vertelt Annet Kootstra, organisator van de kampioenschappen.
Van donderdag tot en met zondag duiken ruim 3.500 deelnemers uit veertien verschillende landen het zwembad in Zwolle in om de zwemrecords te breken op de korte baan.

Deelnemers

Deze kampioenschappen zijn de flexibele tak van het zwemmen van de KNZB en maakt het mogelijk voor iedereen om mee te doen. "Je moet wel lid zijn van een zwemvereniging en bepaalde prestaties kunnen verrichten", licht Kootstra toe.
De wedstrijden worden verdeeld in leeftijdscategorieën van vijf jaar. De jongste zijn rond de twintig jaar en de oudste deelnemer is een vrouw van 93, die meezwemt in de categorie 90+.

Bezoekers

Iedereen die de sporters wil komen toejuichen is welkom in het zwembad in Zwolle. "De sfeer is gemoedelijk, maar het gaat ook echt om de prestaties", besluit Kootstra. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.