Regio Almelo

Overijsselse sociale projecten vallen af voor Appeltje van Oranje

De app van Stichting JOW! koppelde Jannie Heun en Gerlise Vos aan elkaar
De app van Stichting JOW! koppelde Jannie Heun en Gerlise Vos aan elkaar © Mark Bakker
Stichting Present uit Almelo, Stichting JOW! uit Zwolle en Stichting Voor Elkaar Zwolle dingen niet langer meer mee voor een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds.
Veertig sociale projecten uit heel Nederland maakten tot vanmiddag kans op het winnen van zo'n felbegeerd Appeltje van Oranje. Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van 15.000 euro en een bronzen beeldje gemaakt door prinses Beatrix. De prijs wordt in mei uitgereikt op Paleis Noordeinde door koningin Máxima.

Pitch in Utrecht

Eerder deze maand kon het publiek stemmen op haar favoriet. Vanmiddag was er in Utrecht een pitch, waarbij alle veertig sociale projecten zich presenteerden voor een jury. Aan het einde van de middag bleven er twaalf projecten over die nog steeds kans maken op een Appeltje van Oranje. De drie sociale projecten uit Overijssel werden niet naar voren geroepen.

Stichting Present

Stichting Present uit Almelo dong met het project Flex Present tot vandaag mee naar een Appeltje van Oranje. Bij Flex Present kun je vrijwilliger voor één dag zijn. Je meldt je aan voor een project. Samen met een aantal anderen klaar je de klus en daarna heb je als vrijwilliger geen verplichtingen meer.

Stichting Voor Elkaar Zwolle

Stichting Voor Elkaar Zwolle was met het project JobHulpMaatje in de race voor een Appeltje van Oranje. Bij JobHulpMaatje helpen vrijwilligers werkzoekenden bij het vinden van de juiste baan. De vrijwilligers zijn daarnaast een maatje voor de werkzoekenden en staan ze bij met raad en daad.

Stichting JOW!

Stichting JOW! uit Zwolle deed mee met het project Iconen voor de oudheid! In dit project maakt JOW! koppelingen tussen een oudere en een jongere om samen op te trekken. Van tuinieren tot sporten van computerhulp tot belastingaangiftes en van tandartsbezoek tot samen winkelen. Verslaggever Mark Bakker maakte onderstaande reportage van het project Iconen voor de oudheid.
Stichting JOW! was in de race voor een Appeltje van Oranje

2017

Stichting Informele Zorg (SIZ) uit Hengelo ontving in 2017 de prestigieuze prijs. SIZ kreeg het Appeltje van Oranje uitgereikt door de koningin én de koning. SIZ won de prijs voor het project Ervaringsmaatjes. "Een geweldige bevestiging van het werk dat we doen", zei directeur Marcel Garritsen destijds.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.