zendmast

Voor de oud ijzerhandelaar: beeldbepalende RTV Oost-zendmast van dak gehaald

Het heeft nog vele jaren zonder functie, puur voor de sier op het dak gestaan. Maar nu moet de opvallende constructie er echt aan geloven. De oude zendmast van RTV Oost gaat naar de oud ijzerhandelaar.
De gele zendmast stond al sinds 1992 bovenop het RTV Oost-pand. Maar eigenlijk heeft de mast al lang geen enkele functie meer. De antennes zijn jaren geleden verplaatst naar zijn veel grotere en modernere broer direct naast het gebouw.

Drie ringen

Na zijn pensioen is de oude mast verfraaid met drie ringen in de kleuren van een oud RTV Oost-logo. Zo werd de constructie een soort kunstwerk, een icoon.
De zendmast nog zonder de ringen, gefotografeerd vlak na ingebruikname van de nieuwe mast
De zendmast nog zonder de ringen, gefotografeerd vlak na ingebruikname van de nieuwe mast © RTV Oost / Jaap Hilbink
In 2016 heeft de oude mast nog even te koop gestaan. Maar het ding bleek niet te verkopen. Geïnteresseerden hadden moeite met de grootte van het gevaarte, met het feit dat er een bouwvergunning benodigd was om het ergens te plaatsen en met het heien dat nodig zou zijn om de mast te verankeren in de grond.

Carnavalsvereniging

Uiteindelijk besloot de Raad van Toezicht van RTV Oost dat de oude zendmast toch echt weg moest. Een kraanwagen heeft de constructie vandaag van het dak getakeld. Een carnavalsvereniging heeft aangeboden de mast af te voeren en naar een oud ijzerhandelaar te brengen. Die vereniging krijgt ook de opbrengst.
De oude zendmast naast z'n jonge, grotere broer
De oude zendmast naast z'n jonge, grotere broer © RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.