Zwolle maakt zich op voor de opening van de fonkelnieuwe busbrug

Het busstation in Zwolle verhuist, van de centrumzijde op het noorden naar de zuidkant van het treinstation. Om die bussen wel naar het centrum te krijgen, is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een speciale busbrug over het station. En die is inmiddels bijna klaar. 

Bussen kunnen er nog niet overheen, maar dat is een kwestie van tijd. Op 17 februari zal de brug daadwerkelijk in gebruik worden genomen, aldus wethouder Ed Anker: "Er wordt heel hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. Dan krijgt Zwolle het busstation dat het, als tweede spoorknooppunt van Nederland, ook echt verdient."

Niet stilletjes
De opening van de busbrug zal niet stilletjes voorbij gaan, vervolgt Anker: "Absoluut niet. Deze busbrug is superbelangrijk voor de stad. We hebben de mensen ook mee laten denken, het moet echt onze brug zijn. Dus als ie af is, gaan we dat ook met elkaar vieren."

Op 9 februari komt er een heus Busbrug Festival, óp de brug zelf: "Dan kunnen we één dag helemaal los gaan op die brug. Hardlopen, feest, theater, foodtrucks en een heleboel andere dingen. Daarna gaan er bussen overheen rijden, dus dan kan het ook echt niet meer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
busbrug station Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: