Deventer

Slaapactie om basisschool De Windroos in Deventer wijk Voorstad open te houden

"We zijn één grote familie. Ouders en kinderen doen heel veel met elkaar. We zijn gewoon de leukste school."
Tientallen dolle kinderen en bijna net zoveel ouders, iets minder dol, zijn om half vijf aan een slaapactie in basisschool De Windroos aan de Deventer Bierstraat begonnen. "De school moet gewoon openblijven. Goeie alternatieven zijn er niet", zegt woordvoerder Cherish Batlajery namens de ouders.

Veldbedden

De kinderen en ouders hebben zich verzameld in de spelzaal van de school in de volkswijk, vlakbij het stadion van Go Ahead Eagles. Veldbedden staan klaar voor een bijzondere actienacht. "Het wordt heel gezellig, feesten en heel weinig slapen", zegt Batlajery.
Ze vindt het geen optie dat de kinderen overstappen naar de andere vestiging van De Windroos in de Deventer binnenstad. De reden: te onveilig om er te komen door het drukke binnenstadsverkeer. 

Nieuwe scholen

Maar een grote kans dat ouders en kinderen het doemscenario van sluiting tegen kunnen houden is er niet. Het Deventer leerlingenbestand krimpt, in de stad zijn er te veel leslokalen. En door het samenvoegen van locaties en het opdoeken van vestigingen komt er ruimte vrij voor redelijk nieuwe scholen, die flink groeien. Voorbeeld: de islamitische school in de stad die nog een grote, nieuwe locatie zoekt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.