PEC Zwolle

Stam waakt voor euforie, Ehizibue gewoon inzetbaar bij PEC Zwolle na afketsen transfer

Kingsley Ehizibue is morgenavond gewoon inzetbaar bij PEC Zwolle in de uitwedstrijd tegen Heracles. De rechtsback zag gisteren op het allerlaatste moment af van een transfer naar Genoa, maar stond vandaag weer op het trainingsveld.
De clubs hadden al een akkoord bereikt en ook de medische keuring was achter de rug. Ehizibue hoefde alleen nog maar zijn handtekening te zetten om speler van Genoa te worden en een vorstelijk salaris te gaan verdienen. Toch zei hij 'nee', omdat het goede gevoel ontbrak.

Vrolijke King

Ehizibue was vrijdag niet beschikbaar voor interviews, maar trainer Jaap Stam zag dat de verdediger goed met de hele kwestie omging: "Er was een paar dagen veel om hem te doen, maar King was weer even vrolijk als altijd."
Stam zelf was ook blij dat de rechtsback bij PEC blijft: "We zitten natuurlijk in een bepaald gebied op de ranglijst waar we uit willen komen. dar hebben we iedereen bij nodig. King is een jongen die enorm veel kwaliteiten en potentie heeft. En iedereen heeft toch een bepaalde angst voor hem met zijn fysiek en zijn snelheid. Als trainer wil je daar graag gebruik van maken. Ligeon heeft het vorige week goed ingevuld, toen King geschorst was, maar je wilt verschillende opties hebben in je selectie. Dus voor mij was het prima dat King weer terugkomt."

Euforie

Stam kende vorige week een fantastisch debuut door in zijn eerste wedstrijd als trainer van PEC meteen Feyenoord te verslaan. "Iedereen komt na zo'n wedstrijd natuurlijk in een bepaalde euforie terecht. En dat begrijp ik ook wel, want er is natuurlijk een moeilijke periode geweest. En daar zitten we eigenlijk nog steeds in, want we staan nog altijd heel dicht bij de onderste plekken. Heel veel mensen denken dat je dat in andere wedstrijden ook heel makkelijk kan laten zien, maar zo werkt dat niet. Elke tegenstander is weer anders."
Heracles, de tegenstander van morgen, staat op de achtste plaats in de eredivisie en morste thuis alleen maar punten tegen de twee titelkandidaten PSV en Ajax. Stam: "Heracles is qua naam misschien niet zo groot als Feyenoord, maar heeft wel een heel goede ploeg met individueel hele goede spelers. Ze hebben thuis veel goede resultaten geboekt met attractief voetbal en een bepaalde agressie. Daar zijn we ons van bewust, dus we zullen keihard moeten werken om tot een goed resultaat te komen. En dat zijn we van plan ook."

Nog niet speelgerechtigd

Stam kan in Almelo geen beroep doen op doelman Diederik Boer, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit. En de nieuwe Japanse verdediger Yuta Nakayama is nog niet speelgerechtigd; naar verwachting kan hij volgende week zijn officiële debuut maken voor PEC.
De oostelijke derby in de eredivisie is zaterdagavond vanaf 18.30 uur live te volgen in de Oosttribune op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.