Heracles Almelo

Het Stam-effect: PEC Zwolle verslaat zwak Heracles Almelo en boekt tweede zege op rij

De Overijsselse derby tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle is een prooi geworden voor de Zwollenaren. In het Polman Stadion boekten Jaap Stam en zijn consorten hun tweede zege op rij: 0-2.
Met Kingsley Ehizibue - die op het laatste moment afzag van een transfer naar het Italiaanse Genoa - in de basis, was het PEC dat na een aftastende beginfase het heft in handen nam. Het eerste echte wapenfeit liet een kwartier op zich wachten, maar het was wel direct een voltreffer. Mike van Duinen werd vogelvrij gelaten in het Almelose strafschopgebied en werkte een prima hoekschop van Pelle Clement op fraaie wijze achter Janis Blaswich: 0-1. Voor Van Duinen alweer zijn achtste treffer tegen Heracles, dat daarmee zijn meest favoriete tegenstander is.

Scrimmage

Halverwege de eerste helft kwam PEC bijna op 0-2. Vito van Crooij haalde uit na een leep balletje van Younes Namli. Ditmaal bracht Blaswich echter redding. Aan de andere kant was het een wonder dat Heracles niet scoorde. Dario van den Buijs schoot en raakte de paal, waarna een scrimmage met een hoofdletter s volgde. Op miraculeuze wijze ontsnapte PEC echter aan een tegentreffer, waardoor de Zwollenaren met een 0-1 voorsprong aan de thee gingen. 

De eerste van Thy
In het begin van de tweede helft toonde de thuisploeg wat meer vechtlust, maar was het PEC dat de marge verdubbelde. Clement stak de diepgaande Namli weg, die op zijn beurt de naar de eerste paal gelopen spits Lennart Thy vond. De Duitse spits rondde de prachtige aanval vakkundig af. Voor Thy was het zijn eerste treffer in het shirt van PEC. 

Peterson mist strafschop
Na een uur voetbal kreeg Heracles de uitgelezen mogelijkheid om zichzelf terug in de wedstrijd te schieten. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf een strafschop nadat Ehizibue tegenstander Adrián Dalmau tegen het gras werkte. Na goedkeuring van de VAR ging Kristoffer Peterson achter de bal staan, maar de Zweed, die geen schim meer is van de Peterson in de eerste serie wedstrijden, faalde en stuitte op Mickey van der Hart. In het restant van het duel kregen beide ploegen nog een opgelegde kans om te scoren, maar doordat Namli en invaller Joey Konings hun vizier niet op scherp hadden bleef het bij 0-2.
Heracles Almelo - PEC Zwolle 0-2
0-1 Van Duinen (16)
0-2 Thy (55)
Arbiter: Lindhout
Geel: Bouy, Clement, Ehizibue, Elbers; Drost, Merkel, Rossmann
Bijz: Peterson mist pen. (60)

Heracles Almelo: 

Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs (Dos Santos/80), Czyborra; Osman, Duarte (Drost/46), Merkel (Konings/65); Kuwas, Dalmau, Peterson.

PEC Zwolle: 

Van der Hart; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Clement, Namli, Bouy (Leemans/59); Van Crooij (Elbers/59), Thy (Flemming/90+1), Van Duinen.
Bekijk hier de stand in de Eredivisie en de statistieken van Heracles Almelo en PEC Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.