nieuws

Van der Hart uitgesproken over keepersdiscussie: ''Ik vind dat ik in die goal hoor''

Met een gestopte strafschop was Mickey van der Hart goud waard voor PEC Zwolle tegen Heracles Almelo (0-2 winst). Maar heeft hij voldoende laten zien en trainer Jaap Stam overtuigd? De oefenmeester heeft volgende week ook weer de beschikking over de van een schorsing terugkerende Diederik Boer.
Na een uur voetbal bezorgde Van der Hart Heracles-aanvaller Kristoffer Peterson een nóg zuurdere avond. "Dat is lekker, het was al even geleden dat ik een penalty had gepakt. Ergens bij Jong Ajax. Het moment in de wedstrijd was heel fijn. Ik was blij dat het geen goal was en je de 0-2 voorsprong behoudt", vertelt Van der Hart, die licht twijfelt over de gegeven penalty. "Ik heb geen idee af het een strafschop was, de VAR heeft er naar gekeken. Zelf had ik het idee dat-ie makkelijk ging liggen.

Concurrent Boer
Met de terugkeer van Boer is het de vraag wie er volgende week in het Zwolse doel staat. Volgens Van der Hart geen moeilijke keuze: hij keept. "Het zou me heel erg verbazen als ik er na Feyenoord en vandaag nog uit wordt gehaald. Zeker met de eerste seizoenshelft in het achterhoofd. Maar daar houd ik me nu niet zo mee bezig. Ik vind dat ik genoeg heb laten zien om die plek te behouden en ik ga ervan uit dat de trainer mij laat staan. Ik voel vertrouwen. Ik vind dat ik in die goal hoor", besluit Van der Hart uitgesproken.

Cypriotische interesse
Het is echter geen uitgemaakte zaak dat Van der Hart hoe dan ook voor PEC behouden blijft deze winter. De sluitpost staat in de belangstelling van een Cypriotische club, al is het nog maar de vraag of de Zwolse clubleiding bereid is mee te werken aan deze eventuele transfer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.