nieuws

Achtereekte passeert Beune in slotrit NK allround en pakt nationale titel

Carlijn Achtereekte viert haar nationale titel
Carlijn Achtereekte viert haar nationale titel © ANP/Vincent Jannink
Schaatsster Carlijn Achtereekte uit Lettele heeft voor de eerste keer in haar carrière de NK allround op haar naam geschreven. Op de afsluitende 5.000 meter maakte ze de achterstand op haar grote concurrente Joy Beune uit Borne goed.
Achtereekte kwam in de slotrit na 6.49,81 over de meet en dat bleek voldoende voor de overwinning op het ijs in Thialf. De voorsprong op Beune, die na drie afstanden nog aan de leiding ging in het eindklassement, bedroeg ruim negen seconden seconden. Olympisch kampioene Esmee Visser greep met een baanrecord de winst op 'haar' 5.000 meter en werd uiteindelijk derde.
Ticket
Naast de Nederlandse titel bemachtigde Achtereekte eveneens een startbewijs voor de WK allround, die op zaterdag 2 en zondag 3 maart in het Canadese Calgary worden gehouden. De andere twee tickets zijn al vergeven aan Europees kampioene Antoinette de Jong en Ireen Wüst. Beune moet het doen met een plek als reserve, zij komt in aanmerking wanneer één van de dames van het hiervoor genoemde trio verstek moet laten gaan, zo maakte de Selectiecommissie Langebaan van de KNSB zondagavond bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.