JOVD Zwolle: "Coffeeshops in Zwolle moeten langer open blijven"

Coffeeshops in Zwolle moeten langer open blijven en het terrasverbod bij coffeeshops moet worden opgeheven. Dat zegt jongerenpartij JOVD in Zwolle. De jongeren vinden dat het softdrugsbeleid in Zwolle mee moet gaan met de tijd.

Coffeeshops in Zwolle sluiten om één uur 's nachts. Wie daarna softdrugs wil kopen kan dat alleen doen in het illegale circuit. De jongeren willen dat een halt toe roepen.

De JOVD zegt dat coffeeshops geen grote overlastveroorzakers zijn. De partij begrijpt om die reden niet waarom de shops veel eerder dicht moeten dan andere horecazaken.

Terrasverbod

Zwolle heeft als één van de weinige steden een terrasverbod bij koffieshops en dat is niet van deze tijd, stelt de JOVD. Dit verbod zou vanaf 2022 een probleem kunnen zijn. Vanaf dan is roken op de speciaal daarvoor aangewezen plekken niet meer toegestaan.

In een koffieshop mag er dan ook geen joint meer worden gerookt. Pure wiet roken mag wel, maar dat geeft meer overlast. Tabak roken op terrassen zou nog wel zijn toegestaan. 

Zorgvuldigheid

De VVD in Zwolle reageert wat terughoudend op het idee van de jongeren. Fractievoorzitter Thom van Campen snapt hun liberale gedachte achter hun plan. Het is nog te vroeg om het voor te leggen aan de gemeenteraad. Om een oordeel te geven moeten de argumenten eerst goed worden bestudeerd en onderbouwd. Aanpassing van het coffeeshopbeleid in Zwolle vraagt om zorgvuldigheid.

Coffeeshopbeleid

In maart staat het coffeeshopbeleid op de agenda van de Zwolse gemeenteraad. Het zou volgens Van Campen een goed moment zijn om de aanbevelingen van de JOVD te bespreken. Hij gaat er van uit dat er niet meteen nieuw beleid uit voortkomt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle coffeeshop JOVD Nieuws
Deel dit artikel: