The Young Ones

D66 Zwolle pleit voor doorstart theatergezelschap The Young Ones

Fractievoorzitter Sonja Paauw D66 Zwolle pleit voor doorstart The Young Ones
Fractievoorzitter Sonja Paauw D66 Zwolle pleit voor doorstart The Young Ones © D66
De fractie van D66 in Zwolle wil dat de gemeente snel actie onderneemt om The Young Ones een doorstart te laten maken. Het bestuur van het theatergezelschap trok vrijdag de stekker eruit. Volgens artistiek leider Jeroen Kriek zijn er onvoldoende financiële middelen om op een verantwoorde manier door te gaan.
Voor de fractie van D66 is het nieuws onverteerbaar. "Wij willen een oplossing. Jarenlang heeft theater The Young Ones honderden jonge mensen begeleid om op een professionele manier theater te maken", zegt fractievoorzitter Sonja Paauw.
"Het is een groot gemis voor Zwolle als deze belangrijke broedplaats voor jong theatertalent stopt te bestaan", vervolgt Paauw.

Verwarmde theaterwerkplaats noodzakelijk

De partij is van mening dat de gemeente Zwolle er alles aan moet doen om de organisatie in de benen te houden. "Dat betekent bijvoorbeeld extra geld vrijmaken voor een goede jeugdtheaterwerkplaats. Want de huidige onverwarmde loods op het industrieterrein is een drama om in te werken", aldus Paauw.
"De jonge theatermakers verdienen een comfortabele plek in de buurt van de binnenstad van Zwolle. We moeten als gemeente op zoek naar een geschikte locatie", aldus Paauw die steun krijgt van de SP Statenfractie.

Meer budget

Daarnaast pleit D66 voor meer budget om de omvangrijke theaterproducties te maken. De fractie heeft inmiddels vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Monique Schuttenbeld. "We willen weten of de wethouder het met ons eens is en extra geld wil vrijmaken voor dit bijzondere jeugdtheatergezelschap", zegt Paauw.
In een schriftelijke reactie heeft wethouder Schuttenbeld laten weten dat ze het besluit van de Young Ones om te stoppen betreurt. Binnenkort gaat ze met het bestuur van de organisatie om tafel om te zoeken naar een oplossing. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.