nieuws

Werkstraf voor misbruik verstandelijk beperkte jongen Nijverdal

Werkstraf voor misbruik verstandelijk beperkte jongen Nijverdal
Werkstraf voor misbruik verstandelijk beperkte jongen Nijverdal © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een 54-jarige man uit Nijverdal is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 119 dagen omdat hij in 2013 een 16-jarige verstandelijk beperkte en autistische jongen misbruikte. Ook moet de dader ruim 1200 euro aan schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.
Het slachtoffer deed pas vorig jaar aangifte na het zien van een uitzending van het tv-programma Undercover in Nederland. In die uitzending ging presentator Alberto Stegeman op jacht naar pedofielen. Het inmiddels volwassen slachtoffer vertelde een medewerkster van de instelling waar hij woont over het misbruik. Ze ging met hem mee naar zijn moeder en er werd aangifte gedaan.
De dader ontkent niet dat hij seksueel contact had met de jongen. Het slachtoffer kwam in de zomermaanden van 2013 regelmatig bij hem over de vloer om bier te drinken. Volgens de man gaf de jongen signalen af die hij verkeerd interpreteerde. Dat komt waarschijnlijk omdat de 54-jarige stevig dronk in die tijd, zo'n negen tot veertien halve liters zwaar bier per dag. 
De Almelose rechters nemen het de man kwalijk dat hij misbruik maakte van de lichamelijke integriteit van de jongen, iemand die vanuit zijn beperking moeilijk nee kon zeggen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.