Praat Mee

Praat Mee: Het is goed dat een gezin uit huis moet wanneer een ouder zich inlaat met drugspraktijken

Praat Mee
Praat Mee © iStock / Getty Images Plus
Het is logisch dat het hele gezin uit hun woning wordt gezet wanneer een ouder zich inlaat met illegale drugspraktijken.
Kan je niet stemmen? Klik dan hier!
Bij de grote politieactie in september in Almelo vorig jaar is Van O. opgepakt voor deelname aan een criminele organisatie die hennepkwekerijen runt. In zijn huis werd 96 gram hennep gevonden, daar waar 5 gram voor eigen gebruik is toegestaan. Als gevolg hiervan wil de woningcorporatie Beter Wonen hem uit huis zetten. Maar hij is niet de enige die dan uit huis moet. Ook zijn vrouw en vijf kinderen worden op straat gezet. 
Hun huisarts Daniëlle Groenewold voelt zich geroepen om samen met haar man in actie te komen. Ondanks haar beroepsgeheim. „We worstelen hier ontzettend mee. Het is niet onze taak om ons te bemoeien met zo’n bestuurskwestie. Maar als wij het niet doen, wie doet het dan? Wie komt dan op voor deze vrouw en kinderen, die nergens schuld aan hebben? Dit is een dreigende situatie, een drama dat zich anders stilzwijgend voltrekt.”

Praat Mee

Hoe denk jij hierover? Ben je het eens met de beslissing dat de hele familie uit huis wordt gezet? Stem en praat met ons mee in de reacties hieronder, op Facebook of via Whatsapp! Appen kan naar 06 570 33 333. Je mag ook een spraakmemo sturen, dan laten we die misschien wel horen op de radio! 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.