Ton subsidie voor Zwolse theatergroep De Jonge Honden

Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle krijgt honderdduizend euro subsidie van de provincie Overijssel. Ze krijgen dit uit het potje 'Cultureel Aanbod en Talentontwikkeling', dat bedoeld is om groepen te helpen ook landelijk bekend te worden.

De theatergroep maakt sinds 2006 voorstellingen in de buitenlucht. Met het geld kan De Jonge Honden de komende twee jaar de "artistieke en zakelijke kwaliteit van de stichting verhogen". Ook willen ze in de toekomst meer voorstellingen geven en vaker samenwerken met jong talent.

De theatergroep is blij met de subsidie. "Nu kunnen we de noodzakelijke stappen maken om een goede en stevige basis te leggen voor de komende jaren", zegt artistiek leider Jolmer Versteeg.

The Young Ones
Het nieuws over de subsidie voor De Jonge Honden komt een paar dagen na het nieuws dat de Zwolse theatergroep The Young Ones ophoudt te bestaan. Grote veranderingen bij deze theatergroep en een slechte financiële situatie zorgde ervoor dat The Young Ones het hoofd niet meer boven water kunnen houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: