nieuws

Expeditie Oost: Feest! De Groentemannen in Zwartsluis bestaat 50 jaar

De Groentemannen: Al 50 jaar een begrip in Zwartsluis
Het is al een meer dan vijftig jaar een begrip in Zwartsluis: De Groentemannen. De winkel begon vijftig jaar geleden als een familiebedrijf en het wordt tot op de dag van vandaag gerund door dezelfde familie.
Vader Dick en moeder Jannie De Lange openden de winkel in 1968. Inmiddels wordt de winkel gerund door zoon Jacco de Lange en schoonzoon Wout Timmerman. Dochter Woutske Timmerman is ook dagelijks te vinden in de winkel. 

Opvolging?

Hoewel vader Dick de groentewinkel officieel niet meer runt, heb je wel groot kans dat je hem tegenkomt. Met zijn 68 jaar helpt hij namelijk nog elke dag in de winkel. 
In tegenstelling tot andere familiebedrijven, maakt mede-eigenaar schoonzoon Wout zich niet zo druk over opvolgers en de toekomst van het bedrijf. "Mijn zoon doet een opleiding die zich toespitst op de groentewinkel", vertelt Wout. 

Het geheim

De groentewinkel houdt zich goed staande in een tijd waarin steeds meer kleinere bedrijven genoodzaakt lijken te sluiten vanwege (online) concurrentie.
Het geheim van De Groentemannen uit Zwartsluis? "Zolang je doet wat de supermarkten níet doen, is er altijd wel een boterham te verdienen. En je moet goed naar de klant luisteren. Kwaliteit is heel belangrijk", vindt Jacco.

Grabbelton

Bezoekers van de winkel kunnen niet om het jubileum heen. Boven de verschillende groente- en fruitsoorten hangen vlaggetjes en mensen mogen na het afrekenen grabbelen in een grabbelton. 
De Groentemannen: Al 50 jaar een begrip in Zwartsluis
De Groentemannen: Al 50 jaar een begrip in Zwartsluis © RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.