nieuws

Petra is na vijftig jaar haar vakantiewoning kwijt: "Moet hem plank voor plank afbreken"

Petra komt al vijftig jaar bij haar vakantiewoning op Camping Westerholt in Ambt Delden. En met haar vele anderen: de tientallen 'vaste' kampeerders vormen al jaren een hechte gemeenschap. 'Ons kent ons'. Maar dat is over een paar maanden voorbij, want het terrein is verkocht. En voor oude stacaravans is geen plek meer.
De camping, met 260 plaatsten voor stacaravans en huisjes, is verkocht aan Stichting Twickel. De nieuwe partij wil een camping met luxe vakantiebungalows.  

"Het is afgelopen"

Voor Petra kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel. "Ik kreeg de brief op 8 januari en schrok me dood. Voor ons is het nu afgelopen hier, want ik kan de luxe bungalows niet betalen."' 
Sindsdien is het onrustig op het campingterrein. "We zijn close met elkaar, dus er wordt onderling flink wat geappt", zegt Petra. "Wat nu? Wat zijn de gevolgen? Hebben wij eigenlijk rechten?"
Sommige bewoners wachten het niet af en steken nu al materiaal in brand. "Ze zijn wanhopig, bang voor wat komen gaat", vertelt Petra. 

Droevige nadagen

Half afgebroken chalets, brandend meubilair: de eens zo gezellige camping Westerholt ziet er nu treurig uit. Vooral de manier waarop het is gegaan, doet Petra pijn. "We moesten via het nieuws horen dat Twickel de grond had gekocht. Toen gingen bij ons alle alarmbellen rinkelen." 
Op 31 december moet alles zijn opgeleverd. Petra gelooft niet meer dat ze toch kan blijven. "Ik hoop gewoon dat ze ons nog iets meegeven, want we hebben duizenden euro's geïnvesteerd in de chalet. Er zijn zelfs mensen die nét alles nieuw hebben gemaakt. Dat is toch verschrikkelijk?"
Twickel houdt woensdagavond een bijeenkomst voor de bewoners. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.