Noordoost-Twente

Expeditie Oost: Henk-Jan Koershuis, 'De beste verliezer'

Het is een droom die uitkomt. Een project waar hij meer dan twee jaar aan heeft gewerkt. Geen hype, geen dieet maar 'De beste verliezer' als nieuwe levensstijl van Nederland.
"Morgen mag ik een masterclass geven voor 850 personen én lanceer ik mijn allereerste boek 'Een gouden boodschap'. En tuurlijk krijg ik kriebels wanneer ik eraan denk maar bovenal heb ik er mega veel zin in, ik kan niet wachten", aldus voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis.

Sportvoeding

Koershuis begon zijn loopbaan als sportvoedingsdeskundige bij diverse internationale voetbalclubs. Vervolgens kwamen daar professionele fietsers, hardlopers, triatleten, enz. enz. bij. "Tweedegraads voedingsadvies, dat was waar ik vooral mee bezig was omdat ik ervan uitging dat de basis in orde was".

Meer energie

"Maar ik kwam er naar verloop van tijd achter dat slechts een handjevol mensen daadwerkelijk weet wat een gezonde leefstijl betekent. En toen begonnen in mijn hoofd de radartjes te draaien. Na twee jaar hard werken is het klaar, mijn project 'De beste verliezer'. Het is een missie, een missie waarmee ik de Overijsselaar meer energie wil geven", aldus een enthousiaste Koershuis.

Overgewicht

"Ruim 51 procent van de Nederlanders heeft overgewicht. Een schandalig hoog aantal. Dit levert niet alleen gezondheidsproblemen op maar maakt ook dat mensen veel minder gelukkig zijn, minder energie hebben. Daar wíl ik verandering in brengen". 

Een tweede kans

Alle plekjes in de theaterzaal van het Theaterhotel in Almelo, daar waar morgen de masterclass en de boeklancering plaatsvindt, zijn inmiddels vergeven. Maar ... op woensdag 27 februari zal er een tweede masterclass volgen, in Kinepolis Enschede.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.