Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles met tien man op valreep naast Cambuur

Go Ahead Eagles heeft op de valreep een puntje overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cambuur. Roland Baas scoorde in de 89e minuut de gelijkmaker voor de ploeg uit Deventer.
Go Ahead Eagles stond op dat moment al bijna een half uur met een man minder op het veld, omdat verdediger Gino Bosz met tweemaal geel van het veld was gestuurd.

Grote kansen

De score was na een half uur geopend door Cambuur-invaller Kevin van Kippersluis, met een schot van afstand. Dat er voor rust slechts één doelpunt viel was een klein wonder, want beide teams kregen enkele grote kansen. Zo hadden Van Moorsel, Bakx, Langedijk en Navratil een treffer op hun schoen, maar elke keer was doelman Xavier Mous een sta-in-de-weg. Aan de andere kant van het veld redde doelman Hobie Verhulst bij een uitbraak van Tyrone Conraad en werd een doelpunt van Issa Kallon afgekeurd, omdat hij buitenspel zou hebben gestaan.
Go Ahead Eagles had in de tweede helft moeite om tot kansen te komen, zeker na de rode kaart van Bosz. Desondanks ging de ploeg van trainer John Stegeman op zoek naar de gelijkmaker, maar Bakx (schot naast) en Langedijk (kopbal in handen Mous) wisten het net ook niet te vinden. De ploeg uit Deventer leek derhalve af te stevenen op de tweede nederlaag van 2019, maar in de slotminuten kreeg Go Ahead een vrije schop. Die werd door Jeff Stans op de paal gemikt en in de rebound was Roland Baas het attentst: met zijn eerste treffer in het betaalde voetbal bezorgde hij Go Ahead alsnog een punt.

FC Twente grote winnaar

'Kowet' heeft nu vier punten achterstand op koploper FC Twente, dat de grote winnaar is van speelronde 22. Het was de enige ploeg uit de top-vier die dit weekend won.

SC Cambuur - Go Ahead Eagles 1-1

1-0 Van Kippersluis (33)
1-1 Baas (89)
Arbiter: Van de Graaf
Rood: Bosz (2x geel/61)
Geel: Van Koesveld, Van den Beemt; Van der Venne.
Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Van Koesveld (Van Kippersluis/27); Van den Beemt, Maulun, Jansen; Conraad (Rossi/83), Robertha, Kallon.
Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Bakx (Werkhoven/82), Van der Venne (Dzepar/53); Navratil, Van Moorsel, Langedijk (Bliek/87).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.