babynamen

Bram en Emma populairste kindernamen van Overijssel

Populairste babynamen 2018
Populairste babynamen 2018 © Getty Images
In 2018 was Emma de populairste meisjesnaam in Overijssel. Bij jongens was dat de naam Bram. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van babynamen van de Sociale Verzekeringsbank. Landelijk zijn Julia en Lucas de populairste kindernamen. Vorig jaar kregen 681 jongetjes de naam Lucas en er werden 799 Julia's geboren. In totaal kreeg Nederland er in 2018 bijna 168 duizend inwonertjes bij.
De SVB maakte naast de landelijke cijfers ook voor iedere provincie de tien populairste kindernamen bekend. Die ranglijsten verschillen onderling geregeld van elkaar. Zo komt de koploper onder de jongens, Lucas, niet voor in de top tien van Noord-Brabant, Drenthe, Overijssel en Groningen.

Hoe populair was jouw naam in 2018?

Ben je benieuwd hoe populair jouw naam vorig jaar was, dan kun je deze invullen in onderstaande tool en krijg je vervolgens te zien hoeveel baby's de naam in 2018 hebben gekregen. In verband met privacyredenen heeft de SVB alleen de namen die minstens 25 keer gegeven zijn bekendgemaakt. De SVB gebruikt voor deze lijst de unieke namen met hun eigen spelling. Namen met verschillende schrijfwijzen zijn dus niet bij elkaar opgeteld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.