Familie in Losser na 15 jaar verlost van ontspoorde buurvrouw

“Wij zijn heel gelukkig”, vertelt Henny Koerhuis uit Losser. Jarenlang woonde hij met zijn gezin naast een vrouw met extreme verzamelwoede. Tot voor kort kon niemand iets doen, maar na de laatste brand is de vrouw niet meer teruggekomen en is haar huis ontruimd.

"Er moet iets gebeuren, anders gaat het een keer mis!", waarschuwde Henny Koershuis uit Losser twee jaar geleden voor de microfoon van RTV Oost. “Stank, ongedierte, verzamelwoede, brandgevaar en er viel niet met haar te praten. Zij kwam altijd naar buiten en dan begon ze te schelden.


Verhuizen was voor de familie geen optie. "Denk je dat iemand hier wil wonen? Met zo'n situatie? Mijn huis daalt door haar toedoen in waarde en ik moet hier wel blijven. Het kan niet anders."

Instanties
Omdat politie, brandweer, hulpverleners en de burgemeester destijds niets konden ondernemen, zette Koershuis beelden op Facebook. Vorig jaar grepen de autoriteiten in, nadat de buurvrouw weer bijna haar huis in brand zette. 

"Er kwam rook uit de voordeur en toen wij tegen haar zeiden dat er brand bij haar was, zei ze: 'Dan bel je de politie toch?'. Toen de brandweer en politie kwamen, vluchtte zij de tuin in. Toen is ze meegenomen en sindsdien hebben we haar niet weer gezien.”

Koerhuis: "Het is jammer dat het zo is afgelopen. Ze hoefde van ons niet weg, maar zoals zij leefde, was voor iedereen onmenselijk. Nu is ze weg. Wij zijn heel gelukkig. We slapen weer en we hebben er weer lol in om hier te wonen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Losser Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: