Regio Almelo

Wat is het geheim van de beste Nederlandse werkgever in de bouw uit Vroomshoop?

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid voor werknemers, een zogenoemde platte organisatie en directeuren bij de voornaam aanspreken. Dat zijn drie kenmerken waarmee bouwbedrijf De Groot uit Vroomshoop zich onderscheidt, vindt inkoper en gebouwenbeheerder Hans Pauwe. Hij werkt al zo'n dertig jaar bij De Groot en kan het weten.
De Vroomshoopse onderneming is verkozen tot beste werkgever 2018-2019 in de categorie bouw en infrastructuur. Het bedrijf heeft met woningcorporatie Domijn uit Enschede (beste in de categorie woonbedrijven) en Urenco uit Almelo (beste in de sector energie en telecom) twee Overijsselse concurrenten voor de overall-titel Beste Werkgever van Nederland.
Hans Pauwe, altijd als eerste paraat in de vroege ochtend, praat met trots en rust over zijn werkgever. De goeie koffie, het mandje met vers fruit bij de receptie, de informele sfeer; het heeft volgens hem allemaal bijgedragen aan goed werkgeverschap dat nu bekroond is. "De directeuren heten hier Gerard, Wim en Michiel", zegt hij lachend.

Veel recepties

"Je merkt het ook aan het grote aantal recepties bij ons. Van mensen die hier 30, 40 of 50 jaar werken. Men gaat niet snel weg, mensen zijn blij met hun werkomgeving. Ik ook ja, het bevalt me prima hier."
"Of we de prijs vandaag nog gaan vieren? Vast wel. Maar gisteren hebben we allemaal al een gehaktbal gehad, toen bekend werd dat we de beste werkgever waren geworden. Ook al prima dus!"
Op donderdag 7 maart wordt bekendgemaakt wie de overall beste werkgever van Nederland is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.