112

Hotelpiraten Jan en Jolanda moeten jaren de cel in

Hotelpiraten Jan V. en Jolanda H. uit Assen verdwijnen de komende jaren achter tralies. Het echtpaar is veroordeeld tot de maximale celstraf van respectievelijk vier en drie jaar voor het oplichten van tientallen horeca-ondernemers door heel Nederland. Ook moeten ze respectievelijk 16.000 en 12.000 euro terugbetalen.
Jan V. (63) en Jolanda H. (54) logeerden en aten in een groot aantal hotels en B&B’s. Steeds vertrokken ze zonder te betalen. De zaak kwam in de media toen de eigenaar van Hotel Marcant in Tubbergen na de oplichting een bericht over het stel, en een dag later een herkenbare foto, online zette.
Na publicatie van dit verhaal herkenden horecaondernemers in onder meer Loon, Meppel, Gieten, Winschoten, Stadskanaal en Ommen het verhaal. Tegen het duo zijn tientallen aangiftes gedaan. Het stel meldde zichzelf op 16 augustus vorig jaar bij de politie in Assen. Sindsdien zitten ze vast.

Psychologisch onderzoek
In de afgelopen maanden is Jolanda psychologisch onderzocht. Het stel is in het verleden al vaker veroordeeld voor soortgelijke zaken. Jan V. is zelfs behandeld in een psychiatrische kliniek in Assen, nadat hij was veroordeeld tot tbs met voorwaarden. Vandaar dat hij vier jaar de cel in moet. Jolanda wordt gezien als mededader en heeft volgens de rechter duidelijk samengewerkt.
Het stel was vandaag niet aanwezig in de rechtbank om de uitspraak aan te horen. De rechter acht alle feiten bewezen. Het duo is volgens de rechter 'geraffineerd te werk gegaan' en heeft zo tientallen ondernemers gedupeerd met een zielig verhaal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.