Vroomshoop

Een oor uitspuiten in Vroomshoop geeft een kick; blij in de zorg in Overijssel

Sharon Schutte en Sharon Bouwhuis zijn doktersassistenten bij Oranjehoek in Vroomshoop. Op de dag van het werkplezier in de zorg staan ze stil bij de leuke kanten van hun werk.
Een goed initiatief, vinden beiden, die dag van het werkplezier. Een initiatief waar oud-Tweede-Kamerlid Sabine Uitslag uit Welsum zich hard voor gemaakt heeft. "Het gaat altijd over de negatieve kanten, terwijl dit werk ook heel veel mooie kanten heeft."

Een kick

Sharon Schutte geeft een paar voorbeelden die haar voldoening geven, blij maken. "Je kunt vaak heel goed helpen in de begeleiding bij zieken en overlijden. Dat geeft een goed gevoel, is dankbaar werk. Maar bijvoorbeeld ook een oor uitspuiten bij een patiënt die daar heel erg opgelucht en blij van wordt; dat geeft gewoon een kick."
Sharon Bouwhuis vult aan: "Soms zijn het ook telefoongesprekken met mensen die er heel erg doorheen zitten. Daardoor merk je dat je al een soort verlichting kunt brengen. Dat geeft een prettig gevoel."

Leuk en afwisselend

Toch zit er ook aan hun werk een keerzijde met af en toe grote werkdruk en stress. Met name als de spoedlijn overbezet raakt. Bij een griepgolf bijvoorbeeld. "Maar ik denk dat de echte werkdruk in de zorg meer bij de thuishulpen zit. Hier is het over het algemeen goed te doen. Gewoon heel leuk en afwissend werk dus", besluit Schutte.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.