nieuws

Dalfsen zoekt kinderburgemeester om jeugd bij gemeente te betrekken

Dalfsen krijgt een kinderburgemeester
Dalfsen krijgt een kinderburgemeester © Christiaan Hovestad / Gemeente Dalfsen
De gemeente Dalfsen gaat op zoek naar een kinderburgemeester. Deze moet burgemeester Erica van Lente als ambassadeur helpen bij bijzondere gebeurtenissen zoals de intocht van Sinterklaas of Koningsdag.
De gemeenteraad stemde gisteravond in met het voorstel om een jeugdige ambassadeur aan te nemen. De raad hoopt hiermee kinderen meer te betrekken bij de activiteiten in Dalfsen. De gemeente gaat samen met Saam Welzijn op zoek naar een geschikte kinderburgemeester.

Kindergemeenteraad

Ook ging de raad akkoord met een kindergemeenteraad. Hierbij is het doel om kinderen uit de gemeente op een speelse manier in aanraking te laten komen met politiek. In de raad komen maximaal acht leerlingen per basisschool.
Per school wordt er een plan bedacht. De kinderen in de raad moeten deze presenteren tijdens de Dag van de Kindergemeenteraad. Het winnende voorstel krijgt tweeduizend euro en wordt daadwerkelijk uitgevoerd. 

Regenbooggemeente

Ook ging de raad akkoord met het voorstel om een zogenaamde regenbooggemeente te worden. Zo wil de gemeente bijdragen aan de LHBTI-acceptatie. 
Volgens PvdA-raadslid Leander Broere is het van belang dat de gemeente zich uitspreekt omdat er ook in Dalfsen inwoners zijn die met hun geaardheid worstelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.