nieuws

Flatbewoners Glanerbrug dagenlang in de kou door kapotte verwarming

Twaalf huishoudens in een flatgebouw in Glanerbrug hebben dagenlang in de kou gezeten door een kapotte verwarming. Donderdagavond ontstond er een lekkage in de blokverwarming in het gebouw aan de Fridtjof Nansenstraat. Pas vandaag, vijf dagen later, is er een tijdelijke oplossing. "Dit kan toch niet?", zegt bewoonster Els van de Kolk.
Dagenlang probeerden de bewoners de juiste partij te pakken te krijgen. De woningen zijn van woningcorporatie Domijn, maar het warmtenet is in beheer van Geas Energiewacht. "Ik ben steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Er kwam maar geen oplossing", vertelt de bewoonster.
Een woordvoerder van Domijn bevestigt de problemen aan de Fridtjof Nansenstraat. Zij stelt dat de bewoners vrijdag elektrische kacheltjes is aangeboden.
Els van de Kolk zat vijf dagen in de kou
Els van de Kolk zat vijf dagen in de kou © RTV Oost / Ruud Dilling

Onvoldoende

Maar dat was volgens Van de Kolk geen oplossing. "We hebben elektrische kacheltjes gekregen om het appartement te verwarmen. Maar met dat kacheltje krijg ik mijn badkamer niet eens warm."

Ratten in kruipruimte

Geas noemt de situatie in Glanerbrug een 'ongelukkige samenloop van omstandigheden'. "Vrijdag was de ploeg monteurs niet compleet en kon de lekkage niet worden verholpen. Gisteren bleek dat er ratten in de kruipruimte zaten", legt een woordvoerder uit.
De monteurs van de netbeheerder moeten in de kruipruimte om de lekke leiding te repareren. "Soms moet je keuzes maken, hoe vervelend ook voor de bewoners. We hebben gisteren voor de veiligheid van de monteurs gekozen en besloten niet onder de vloer te gaan."
De bewoners zitten al sinds donderdag in de kou
De bewoners zitten al sinds donderdag in de kou © Google Streetview

Verwarming weer gebruiken

De ongediertebestrijders van Twente Milieu zijn gisteren ingeschakeld om de ratten te vangen. "Zij hebben direct vallen gezet en zijn vandaag weer komen kijken. Nu kunnen we een noodreparatie uitvoeren zodat de bewoners weer hun verwarming kunnen gebruiken", vertelt een woordvoerder van Geas.
Bewoonster Van de Kolk is blij dat de verwarming werkt, maar is sceptisch. "Ik hoop dat het blijft werken, maar daar heb ik een hard hoofd in", besluit ze.

Brief

De huurders zijn de terugkerende problemen met de zogeheten stadsverwarming zat en willen een cv-installatie. Daarom schrijven ze vanavond gezamenlijk een brief aan verhuurder Domijn en eisen een structurele oplossing. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.