nieuws

Vrijspraak voor nep-moordaanslag op Zwolse rapper

Uitspraak in nep-liquidatiepoging Zwolle
Uitspraak in nep-liquidatiepoging Zwolle © beeldbewerking RTV Oost
Twee oud-leden van brotherhood Marron United zijn vandaag vrijgesproken van een moordpoging op de Zwolse rapper Makka. De moordpoging was in scène gezet, zegt de rechtbank.
Het Openbaar Ministerie verdacht de mannen er in eerste instantie van dat ze een liquidatiepoging hadden uitgevoerd, maar vroeg later vrijspraak toen het er op leek dat alles door de rapper zelf was bedacht.
RTV Oost onthulde al voor het inhoudelijke proces dat de moordaanslag in scène was gezet. 

Nep

Rapper Makka had de nep-aanval bedacht, om zijn neefje er voor op te laten draaien. Die was vervroegd vrijgekomen voor de moord op Makka's oom. Daar was de rapper boos over.
Hij vroeg twee aspirant-leden van Marron United om het 'klusje te klaren'. Makka was zelf president van de 'brotherhood'. Hij gaf de twee aspiranten zelf een wapen en vertelde hen waar de aanslag uitgevoerd moest worden, namelijk recht voor zijn huis. Zo konden beveiligingscamera's op zijn huis het geheel filmen en deed hij aangifte. 

Openlijke geweldpleging

Omdat de aspiranten een wapen hebben getrokken en Makka naar de grond hebben gewerkt, middenin de woonwijk Stadshagen, zijn ze wel veroordeeld voor openlijke geweldpleging en wapenbezit. Beiden hebben 137 dagen celstraf gekregen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.