Zwolle

Isala wil doorontwikkelen en leent 150 miljoen euro van Europa

Ziekenhuis Isala leent 150 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB). Het geld wordt gebruikt om het Zwolse ziekenhuis toekomstbestendig te maken en voor de nieuwbouw van een ziekenhuis in het Drentse Meppel.
Isala gaat investeren in duurzame gebouwen en duurzaam materiaal. Ook zal het invoeren van eHealth en het verder uitrollen van het elektronische patiëntendossiersysteem van de lening worden betaald.
"Dankzij dit bedrag kunnen we de komende jaren de zorg in de eigen regio waarborgen en verder doorontwikkelen. Belangrijk in een tijd, waarin wij steeds ouder worden en meer mensen zorg nodig hebben", legt Rob Dillmann, bestuursvoorzitter van Isala, uit.

Langlopende leningen

De Europese Investeringsbank is de instelling van de Europese Unie voor langlopende leningen. De EIB stelt langlopende financieringen beschikbaar voor gedegen investeringen die bijdragen aan de beleidsdoelstellingen van de EU.
De lening valt onder het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), de hoofdpijler van het Investeringsplan voor Europa. Dat project staat ook bekend als het 'Junckerplan'. Vorig jaar verstrekte de EIB zo’n EUR 2 miljard aan Nederlandse projecten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.