Goorse straat doet gooi naar titel 'Groenste Straat van Overijssel'

De groenste straat van Overijssel, daar is de provincie naar op zoek. Veertien straten zijn nog in de race voor de titel. Een van die straten is de Hoek Oude Haaksbergerweg in Goor.

Het braakliggende stuk grond lijkt nog allerminst op het groenste initiatief van Overijssel, maar volgens initiatiefneemster Alberta Groteboer gaat dat veranderen. "Half maart moet het definitieve plan af zijn, een halve maand later willen we beginnen met de werkzaamheden", legt ze uit.

Bloemen, insecten en speelruimte

Op de locatie moeten verschillende soorten bomen komen, variërend in hoogte. "Maar de Braakmolen hierachter moet wel zichtbaar blijven", wijst Alberta naar het aangrenzende gemaal.

Daarnaast moet ook in de grond een hoogteverschil zitten om water te kunnen opvangen, komt er een bloemenmengsel en worden insectenhotels herplaatst.

De plek moet ook aantrekkelijk worden voor kinderen. "Er komt bijvoorbeeld een grote zandbak, om deze plek kindvriendelijk te maken. Kinderen moeten hier natuurlijk kunnen spelen."

Finaledag

Op 11 april is de finale van de verkiezing. In de categorieën biodiversiteit, kindvriendelijkheid en klimaatbestendigheid is er 20.000 euro te verdienen. Een straat die de drie categorieën goed combineert krijgt een bonus van 5.000 euro. 

Dertien straten

De andere dertien straten die nog kans maken op de prijzen zijn de Vriezenveenseweg in Almelo, de Westerhof in Dalfsen, de Vogelslag in Deventer, de Dorpsstraat in Lattrop, de Delistraat in Enschede, de Ommer- en Meppelerweg in Balkbrug, de Laan Hart van Zuid in Hengelo, de Christinastraat in Kampen, de Stationsstraat in Raalte, de Houthaven in Steenwijk, de Oldenzaalseweg in Fleringen, de Plein Trompstraat in Genemuiden en de Stien Eelsinghstraat in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.