nieuws

Grimmige sfeer bij informatieavond van Stichting Twickel over verdwijnen camping

De eigenaren van caravans en chalets op camping Westerholt in Ambt Delden zijn zwaar aangeslagen over het sluiten van de camping door Stichting Twickel. De drukbezochte informatieavond verliep grimmig en rumoerig.
Campinggasten woedend op informatieavond Twickel
Stichting Twickel heeft de camping overgenomen van de voormalige eigenaar die de camping van de hand deed. Twickel wil de grond toevoegen aan Landgoed Twickel. In dat plan is er geen plaats meer voor een camping.
En dat schiet de bewoners van de camping in het verkeerde keelgat. Sommigen staan er al tientallen jaren en moeten dit jaar nog op zoek naar een andere camping. Stichting Twickel wil op het terrein een kleinschalig bungalowpark neerzetten.

Halflege camping

Op de informatieavond, waarbij de pers niet was uitgenodigd, kregen de bewoners een compensatieregeling aangeboden. "Dit is bij lange na niet genoeg. Ik ga toch niet betalen voor een staanplaats op een verloederde en half leegstaande camping?", zegt een bewoner buiten bij 't Hoogspel in Delden waar de bijeenkomst plaatsvindt.
Mensen die hun caravan voor 15 april opruimen krijgen 100 procent van hun stageld terug. Doe je dat voor 15 september dan is dat nog maar 20 procent.

Te koop

De aanwezige campinggasten zijn woedend omdat ze geen antwoord op hun vragen krijgen. Vragen over veiligheid, compensatie en over de nu al bedorven vakantiepret. 
Stichting Twickel begrijpt de emotie maar zegt dat het allemaal over jaarcontracten gaat die opzegbaar zijn. "Bovendien wisten de bewoners dat de camping al enkele jaren te koop stond", zegt Egbert Jaap Mooiweer van Stichting Twickel.
Reactie Twickel over verdwijnen camping Westerholt

Tegemoetkoming

"Het is vervelend voor al die mensen die er al jaren staan en veel geld in hun chalet of caravan hebben gestopt. Maar de vorige eigenaar kreeg de exploitatie niet rond. Wij hebben de grond gekocht, maar willen en kunnen geen camping exploiteren", zegt Mooiweer.
Tenslotte wil de Stichting Twickel nog wel kwijt dat ze met de feedback aan de slag gaan. "Dat kan een tegemoetkoming zijn op financieel gebied, maar ook facilitair of op een andere manier. Wij zullen hier snel op terugkomen", zegt adviseur Paul Scholten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.