Commissaris Heidema en kleindochter Sophia lopen 'stage' bij Oyfo

Commissaris van de Koning Andries Heidema en kleindochter Sophia liepen vandaag 'stage' bij Oyfo Kunst & Techniek in Hengelo. Het museum mag zich een jaar lang 'Hét Kidsproof Museum 2019' in Overijssel noemen.

Commissaris Heidema en kleindochter Sophia hielpen medewerkers met het onderhoud van museumobjecten, hebben een nieuwe workshop getest en assisteerden in het museumcafé. Aanleiding voor het bezoek is dat Oyfo Kunst & Techniek door museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, is verkozen tot ‘Hét Kidsproof Museum 2019’ van Overijssel. 

Zelf ervaren

De museale stage is een initiatief van de Museumvereniging en biedt politici de mogelijkheid te ervaren hoe het er in musea aan toe gaat; ze gaan zelf aan de slag in het museum. Door een dagdeel letterlijk mee te werken aan verschillende onderdelen in het museum, maken ze op informele wijze kennis met de diversiteit en de maatschappelijke waarde van musea.

Dubbel plus

Voor commissaris Heidema was het een bijzonder werkbezoek. "Het komt niet vaak voor dat we samen op werkbezoek gaan, maar vandaag was het zo'n leuk museum, dat het leuk is om als opa en kleindochter op pad te gaan. Het voelt als een werkbezoek dubbel plus."

Dik tevreden

Eugenie Krikhaar van Oyfo is dik tevreden over de stage van de commissaris en kleindochter Sophia. "Ze zijn heel druk geweest en hebben veel aspecten van het museum doorlopen. Het waren volwaardige collega's en ze hebben ons goed geholpen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.