Regio Almelo

Twents Fonds Vakmanschap van start met 11 miljoen euro

Het Twents Fonds voor Vakmanschap heeft elf miljoen euro in kas. Van dat geld kunnen naar schatting de komende vier jaar zo'n 6000 mensen een bij- of nascholing betalen.
Onder het motto 'een leven lang leren' is het Twents Fonds voor Vakmanschap van start gegaan. Het fonds is volgens manager Edwin Kamp bedoeld voor iedereen tot en met MBO niveau 4, Kamp: "uit praktijk blijkt dat HBO'ers en mensen met een WO (wetenschappelijke opleiding) over het algemeen zelf de weg wel weten naar een opleiding. Juist deze groepen moeten we helpen om mee te komen met de veranderende arbeidsmarkt."

Maximaal 5000 euro voor scholing

Via de bijbehorende website kunnen geïnteresseerden zich aanmelden, ze krijgen dan een persoonlijk gesprek waarin wordt vastgesteld of ze in aanmerking komen voor de 'scholingscheque'. Die bedraagt maximaal 5000 euro, en wordt uitbetaald aan het opleidingsinstituut. 

Arbeidsmarkt verandert in hoog tempo

De eerste cheques werden vanmiddag uitgereikt bij de Container Terminal in Almelo. Verantwoordelijk wethouder Kampman over het Fonds: "De arbeidsmarkt in onze regio verandert in een hoog tempo door economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen.
Investeren in vakmanschap blijft een must om de Twentse economie vitaal te houden. Daarom maken ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen het mogelijk om vakmanschap en talent blijvend te ontwikkelen via het Twents Fonds voor Vakmanschap."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.