Kop van Overijssel

'Bootbushokje' in Wanneperveen mag waarschijnlijk blijven, maar is gestolen

Het geliefde bootbushokje mag blijven, maar is gestolen
Het geliefde bootbushokje mag blijven, maar is gestolen © Alice Doze
De door campingbaas Henk Doze omgebouwde boot, die voor camping Aan 't Wiede in Wanneperveen dienst deed als bushokje, is gestolen. En dat terwijl er vanuit de gemeente juist signalen kwamen dat het illegaal verklaarde bouwwerk alsnog mocht blijven.
Dochter Alice Doze keek raar op toen het veelbesproken bushokje ineens verdwenen bleek. Vermoedelijk door mensen die wilden protesteren tegen het besluit van de gemeente: "Er stond een bordje bij met de tekst 'Ik kom terug'. Ik denk dat deze mensen goede bedoelingen hebben."

Storm aan kritiek

Het geliefde 'bootbushokje' moest op last van de gemeente worden verwijderd. Er waren klachten binnengekomen over de boot. Dit besluit leverde een storm aan kritiek op van voorstanders van het karakteristieke bouwwerk.
Wethouder Bram Harmsma liet destijds aan RTV Oost weten dat hij, na de ontstane ophef, graag het gesprek aan wilde gaan met de familie Doze: "Ik begrijp dat mensen het jammer vinden dat dit bushokje daar niet mag staan. We gaan daarom kijken wat de mogelijkheden zijn."

Goed gesprek

Dat gesprek met de wethouder zelf kwam er niet, stelt Doze, maar de gemeente kwam wel langs: "En dat was een goed gesprek. Ze hebben het hokje opgemeten en hebben verteld dat ze hun best gingen doen om het bushokje legaal te krijgen."
Het geliefde bootbushokje mag blijven, maar is gestolen
Het geliefde bootbushokje mag blijven, maar is gestolen © Alice Doze
Eind goed, al goed. Zou je denken althans. Tot er vorige week ineens een bordje op de plek van het bushokje stond. Met een paraplu eraan: hopelijk houdt deze jullie droog. Ludiek misschien, maar ook goed doordacht: "Zo'n boot weghalen doe je niet snel even met twee man, daar is groot materieel aan te pas gekomen."
En nu? Afwachten, besluit Doze: "De signalen vanuit de gemeente zijn goed, maar het is natuurlijk afvragen of en hoe die boot terugkomt. Ik hoop maar dat de dieven, ondanks hun ongetwijfeld goede bedoelingen, de boot snel terugbrengen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.