Onderwijsprijzen Overijssel voor De Regenboog en Vechtdal College

Basisschool De Regenboog in Enschede en middelbare school Vechtdal College in Hardenberg hebben de tweejaarlijkse Onderwijsprijs in Overijssel gewonnen. Deze prijs is bedoeld om de creativiteit en inventiviteit van scholen onder de aandacht te brengen.

De Regenboog heeft gewonnen met het project 'Kom in Beweging'. De basisschool heeft een continurooster, waarin kinderen van 8.30 uur tot 15.00 uur naar school gaan. Dat is een uur langer dan gebruikelijk. Dit uur wordt 's middags gebruikt om de kinderen te laten sporten. Hiervoor wordt samengewerkt met verschillende sportverenigingen, zodat kinderen kennis kunnen maken met diverse sporten. 

HoloLens

Het Vechtdal College valt in de categorie voortgezet onderwijs in de prijzen met het project 'HoloLens'. De middelbare school gebruikt nieuwe technieken tijdens de les, zoals de HoloLens. Met dit apparaat is het onder andere mogelijk digitale 3D-modellen in de ruimte te laten zien. Volgens de jury is het Vechtdal College de winnaar, omdat het hiermee een voorloper is in het gebruiken van nieuwe technieken.

De winnaars plaatsen zich voor de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 27 maart 2019 in Leiden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.