Vastgoedmakelaar uit Enschede voor de rechter op verdenking van taxatiefraude

Een taxateur van de Enschedese vestiging van vastgoedmakelaars Cushman & Wakefield staat vandaag voor de rechtbank in Amsterdam terecht op verdenking van taxatiefraude.

De makelaar zou in 2007 uitgaansboulevard 'Go Planet' opzettelijk te laag hebben getaxeerd, zodat zijn opdrachtgever miljoenen verdiende ten koste van mede-eigenaar erven Endstra en de belastingdienst.

Het is een financieel-technische zaak, waarbij de rechter moet beoordelen of Go Planet in 2007 op de werkelijke waarde is getaxeerd. De eigenaar verkocht de uitgaansboulevard destijds voor 2,5 miljoen euro aan het bedrijf van zijn ex-vrouw in Zwitserland. Een half jaar later werd Go Planet opnieuw van de hand gedaan; nu ineens voor acht miljoen euro.

Doordat de waarde van Go Planet in eerste instantie laag was ingeschat door de taxateur en vervolgens voor slechts 2,5 miljoen is verkocht, zouden zowel de belastingdienst als de erven Endstra, destijds mede-eigenaar van de Enschedese uitgaansboulevard, financieel zwaar zijn benadeeld.  

De rechtszaak ging gisteren al van start. Die zitting was achter gesloten deuren. Vandaag is de zaak wel openbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: