Ophef over nieuwe locatie voor paasvuur in Goor

Er was een nieuwe locatie gevonden voor het jaarlijkse paasvuur in Goor, met toestemming van de gemeente. Maar na het debacle met het vreugdevuur in Scheveningen, twijfelen buurtbewoners of het paasvuur niet te dicht op hun woonwijk ligt. De organisatie van het vuur, LOER (Laat Ons Evenementen Regelen), wacht nu af wat de gemeente gaat doen. Die gaat dinsdag reageren.

Goor had altijd het paasvuur in een weiland aan de rand van de bebouwde kom, maar de eigenaar van de grond wilde dat niet langer. Dus moest voor dit jaar gezocht worden naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden aan De Hogenkamp, op een terrein dat braak ligt. Maar, volgens buurtbewoners is de plek veel te dicht bij hun woningen. 

Toestemming

De gemeente heeft toestemming gegeven voor de nieuwe locatie, maar wel met de kanttekening dat er rekening gehouden moet worden met de windrichting. Maar omwonenden komen nu dus al in opstand tegen die beslissing. Dinsdag komt de gemeente met een reactie. Of er dan ook nieuw besluit wordt genomen over de geschiktheid van de nieuwe locatie is onbekend.

Kleinste paasvuur

De organiserende stichting LOER (Laat Ons Evenementen Organiseren) zegt rekening te houden met de beperkingen van de nieuwe locatie en maakt daarom een paasboake van maximaal drie meter hoog. "Het wordt het kleinste paasvuur van Nederland", grapt voorzitter Hennie Smit.

Doodlopend

Veel wijkbewoners zijn niet alleen bang voor een vonkenregen zoals in Scheveningen met oud en nieuw, ze vrezen ook overlast door de duizenden bezoekers die het evenement jaarlijks trekt. "Het is een doodlopende wijk met maar één in- en uitgang met nauwelijks parkeervoorzieningen. Straks staan ze tegen onze coniferen aan te plassen en wat als er een calamiteit plaatsvindt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Goor paasvuur Cultuur Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: