Heracles Almelo

Voetbalmakelaar Wagelaar: "Ik verwacht geen spektakel in Overijssel op deadlineday"

Voetbalmakelaar René Wagelaar verwacht vandaag geen spektakel in Overijssel op de laatste dag van de transfermarkt in het voetbal. "PEC Zwolle is 'uitgewinkeld' en FC Twente heeft de twee gewenste spelers al binnen."
"Ook bij Heracles Almelo en Go Ahead Eagles verwacht ik niets meer", zegt Wagelaar.

Opdam

In de ochtendshow KlaarWakker bij RTV Oost staat Wagelaar nog even stil bij de transfer van Levi Opdam. De 22-jarige linksback speelde afgelopen seizoen nog acht wedstrijden op huurbasis bij Go Ahead Eagles en maakt nu een transfer naar Paris Saint Germain.
"Een transfer waar ik niets van snap", zegt Wagelaar. "Zijn zaakwaarnemer heeft ongetwijfeld lijntjes in Parijs, maar ik snap niet op welke manier die transfer tot stand is gekomen. Al gun ik die jongen daar natuurlijk het beste."

Missen van de deadline

Het komt nog wel eens voor dat een transfer mislukt doordat de vereiste papieren te laat binnen zijn op het bondsbureau. "Dat is echt vreselijk om mee te maken. Vooral voor de speler. Als dat mij zou overkomen zou ik de laatste haar nog uit mijn hoofd trekken."
"Ik ben een zaakwaarnemer die het liefst alles al ruim voor de deadline afgehandeld heeft. Als clubs interesse hebben in een speler weet je dat namelijk ook al ver van te voren.

"Stoppen met transfers in winterstop"

"Wintertransfers zijn competitievervalsing", vervolgt Wagelaar. "Je kan halverwege de competitie spelers wegplukken bij je concurrent. Dat is erg scheef, aangezien je de tweede seizoenshelft gewoon weer tegen diezelfde teams speelt." 
De voetbalmakelaar ziet het stopzetten van de transfermarkt bij de start van de competitie als de oplossing. "Stel de Eredivisie start 17 augustus, dan moet dat ook de deadline zijn voor zowel ingaande als uitgaande transfers. Dan moet ook direct de 'winterwindow' afgeschaft worden." Volgens Wagelaar zullen niet alle zaakwaarnemers daar blij mee zijn. "In de winter kunnen makelaars nog geld verdienen. Anders moeten ze weer wachten tot augustus."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.