Go Ahead Eagles

Bliek en Dzepar vervangen geschorst duo bij Go Ahead Eagles

Julius Bliek en Orhan Dzepar krijgen morgenavond een basisplaats bij Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Ze vervangen Gino Bosz en Richard van der Venne, die vanwege een schorsing moeten toekijken.
"Een poppetje voor een poppetje", aldus trainer John Stegeman, die verder dus niets verandert in zijn basiselftal. Spits Thomas Verheydt is nog niet inzetbaar vanwege de blessure aan zijn hak. Naar verwachting kan hij volgende week weer aansluiten bij de selectie.

Dominant

Go Ahead Eagles pakte maandag in de uitwedstrijd tegen Cambuur op de valreep nog een punt door de late gelijkmaker van Roland Baas (1-1). Toch had er gezien de kansen veel meer ingezeten voor de ploeg uit Deventer: "We zijn best dominant in wedstrijden en creëren veel kansen en mogelijkheden, alleen moeten we wat stipter en nauwkeuriger worden om wedstrijden te winnen", vindt Stegeman. "Dat weet de ploeg ook wel en daar werken we hard aan. Maar ik vind het belangrijker dat we die kansen creëren, dan ben ik ervan overtuigd dat we die wedstrijden ook weer makkelijker gaan winnen."
Dit seizoen was de ploeg van Stegeman al tweemaal te sterk voor FC Eindhoven: het competitieduel in de Lichtstad leverde een 2-1 zege op en de bekerwedstrijd in de Adelaarshorst werd met 2-0 gewonnen. De Brabanders steken momenteel in een uitstekende vorm: ze wonnen hun laatste vier duels, waaronder vorige week van FC Den Bosch, dat toen nog koploper was in de Keuken Kampioen Divisie.

Veld sneeuwvrij

Hoewel de veldverwarming in de Adelaarshorst niet is aangezet, kan de wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid gewoon doorgaan. "Het veld is vanochtend gesleept, dus dat is sneeuwvrij. Hopelijk valt het een beetje mee met de vorst, want dat heeft natuurlijk wel impact op het veld. Maar als het goed is, wordt het afgedekt. Dus ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat we morgen op een goede pitch kunnen voetballen.

Het duel in de Adelaarshorst is vrijdag live te volgen via De Oosttribune op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.