deventer

Expeditie Oost: Van liedjesschrijver van je rockband naar stadsdichter van Deventer

Dichten, saai? Niet volgens Wibo Kosters, stadsdichter van Deventer. "In mijn omgeving doen heel veel mensen het. Met poëzie wil je een laag toevoegen aan wat er in de samenleving gebeurt. En ik doe dat in Deventer."
De week van de poëzie is vandaag gestart. Wij gingen met ons team op pad om op zoek te gaan naar dichters. In Deventer spraken we met troostdichter Boudewijn én liepen we met stadsdichter Wibo Kosters door de kleine steegjes van de Deventer binnenstad.

Gouden randje

Hij is te herkennen aan zijn grote bril met gouden randen. "Iedereen spreekt me aan op mijn bril en herkent me hierdoor meteen", merkt Wibo. Als stadsdichter van Deventer is hij bijna elke dag wel in de stad te vinden, op zoek naar onderwerpen om over te dichten. 
"Maar ik doe het ook op aanvraag. Dan komt er iemand naar me toe die vraagt of ik een gedicht van een bepaald onderwerp wil maken", vervolgt Wibo.
Dat poëzie een stoffig imago lijkt te hebben, is volgens Wibo onterecht. "Dichten leeft. Het is hartstikke leuk om te doen. Heel veel mensen in mijn omgeving doen het."

Betekenis

Wibo wil met zijn gedichten vertellen wat er speelt in de stad. Maar dan op een andere manier. "Met poëzie wil je een laag toevoegen aan wat er in de samenleving gebeurt", vervolgt hij.
Voor Wibo is schrijven niet vreemd. Hij begon met schrijven toen hij de teksten schreef voor zijn eigen rockband. Langzamerhand volgden er ook gedichten en sinds 2017 mag hij zich de stadsdichter van Deventer noemen. Hij doet dit nog tot tenminste augustus van dit jaar. 
Eerst liedjes schrijven voor zijn band, nu stadsdichter voor Deventer
Eerst liedjes schrijven voor zijn band, nu stadsdichter voor Deventer © RTV Oost
Fotograaf: RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.