politie

Politie geeft videobeelden vrij van beruchte gitaardieven Dedemsvaart

De politie heeft foto's en een filmpje vrijgegeven van twee beruchte gitaardieven. De mannen zijn actief door het hele land en sloegen begin december hun slag bij The Fellowship of Acoustics, een van de toonaangevende muziekwinkels. Daarbij gingen ze aan de haal met twee exclusieve gitaren met een gezamenlijke waarde van 11.000 euro. Op het filmpje is te zien hoe hondsbrutaal de gitaardieven te werk gingen.
Volgens eigenaar Rudi Bults van The Fellowship - een van de grootste gitaarwinkels van Europa - gingen beide mannen heel weloverwogen te werk. Terwijl een van hen uitgebreid poolshoogte neemt, weet de handlanger twee gitaren onder zijn lange jas te moffelen. Vervolgens loopt het duo doodgemoedereerd de deur uit.
tekst gaat verder onder de foto
De gestolen gitaar
De gestolen gitaar © RTV Oost

Kenners

De dieven moeten kenners zijn, aldus Rudi Bults: "Ze wisten feilloos enkele pareltjes eruit te pikken. Een van de gitaren is overigens dusdanig uitzonderlijk dat je die heel lastig door kunt verkopen."
De mannen worden er ook van verdacht gitaren te hebben gestolen in Amersfoort, Amsterdam en het Belgische Sint-Niklaas.
De mannen reden in een witte Volkswagen Golf met witte kentekenplaten. Heeft u iets gezien of tips? Deze kunt u melden bij de politie via dit tipformulier of via 0900-8844.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.