PEC Zwolle

Van der Hart blijft eerste keeper bij PEC Zwolle: "Geen reden om te gaan wisselen"

De schorsing van keeper Diederik Boer zit erop, maar hij krijgt zijn plek onder de lat niet terug bij PEC Zwolle. Mickey van de Hart blijft de eerste doelman onder trainer Jaap Stam.
De keuze was niet moeilijk, volgens Stam: "Toen ik hier kwam was Diederik geschorst. Mickey heeft de wedstrijden goed ingevuld en er is resultaat. Dus er is geen reden voor mij om te gaan wisselen."

Geen Red Bull

Stam is met zes punten uit de eerste twee duels uitstekend begonnen bij PEC Zwolle, maar de coach heeft niet het idee dat zijn selectie is gaan zweven na de succesvolle start van 2019: "We hebben nog geen Red Bull gehad, dus we gaan niet vliegen. Iedereen weet dat we er hard aan moeten trekken om weer resultaten te gaan krijgen. Zondag krijgen we met Utrecht gewoon weer een zware tegenstander. Ze hebben er ook weer wat nieuwe spelers bij, ze hebben gewoon individueel heel veel kwaliteit."

Verschillen blijven klein

FC Utrecht is juist niet goed uit de winterstop gekomen; de ploeg van Dick Advocaat verloor beide competitieduels. "Maar als ploeg hebben ze ook een heel goede reeks gehad", weet Stam. "Na een paar mindere resultaten zullen ze zondag ook graag weer wat willen halen, dus daar moeten we ons voor wapenen. Maar wij willen ook een resultaat. Alle ploegen om ons heen die winnen ook wedstrijden, dus de verschillen blijven eigenlijk klein. We zijn wel een paar posities gestegen, maar je wilt stappen blijven maken en dat proberen we door te zetten. Iedereen is ervan bewust dat het niet vanzelf gaat en dat we zondag niet zomaar winnen tegen zo'n ploeg. Dus we blijven als het goed is wel met beide voeten op de grond staan."

Speelgerechtigd

Alleen Dico Koppers zit nog in de ziekenboeg. De verdediger heeft na zijn zware achillespeesblessure nog wel een aantal weken nodig voor hij helemaal wedstrijdfit is. De nieuwe Japanse verdediger Yuta Nakayama is sinds vandaag speelgerechtigd en zou zondag dus zijn debuut kunnen maken voor PEC Zwolle.
Het duel met FC Utrecht is zondagmiddag vanaf 14.30 uur live te volgen op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.