Bredase langer vast voor verhoor over 'Kwartetmoord'

De Bredase die deze week werd opgepakt voor betrokkenheid bij de Enschedese 'Kwartetmoord' blijft de komende twee weken vast voor verhoor. Dat heeft de onderzoeksrechter besloten. De vrouw wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij de aanschaf van de gebruikte vuurwapens.

Haar advocaat kan en mag niets loslaten over haar verhaal. "Ze zit in beperkingen, zoals dat heet. Ik weet niet wanneer die worden opgeheven, want ik kan niet kijken in de hoofden van het onderzoeksteam." Voorlopig blijft dus onduidelijk wat haar relatie is met de eerder aangehouden verdachten.

Wapenhandel

Vorige week werden er ook al twee Brabanders aangehouden voor betrokkenheid. Toen ging het om een vader en zoon uit Sint Willebrord. Ook zij zitten vast. De politie verdenkt hen ervan de wapens te hebben geleverd aan de drie Twentse hoofdverdachten. De twee Brabantse mannen werden in de gevangenis aangehouden, omdat ze in december veroordeeld zijn voor wapenbezit en wapenverkoop.

Op dinsdag 13 november werden vier doodgeschoten mannen gevonden in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Op 26 november zijn een vader en zijn twee zoons als hoofdverdachten aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.